Veiligheidsregio en Brandweer
Het is een heel breed beroep. Bij de veiligheidsregio maak je alle stappen mee van crisisbeheersing. Je moet dus overal iets vanaf weten. Mij spreekt dit wel aan omdat ik erg van afwisseling houd.
Ook is mij opgevallen dat René van Santvoort twee banen heeft, die wel samenvallen. Hij werkt namelijk bij de brandweer en de veiligheidsregio. De brandweer neemt hier de leiding omdat zij als enige een commandant (leidinggevende) meenemen.
René werkt vooral in crisissituaties / situaties waarin chaos ontstaan is. Dit lijkt me erg spannend werk, maar het kantoordeel van zijn baan spreekt mij totaal niet aan.
Wat zijn overeenkomsten en verschillen?
Enkele overeenkomsten:
René van Santvoort heeft een baan bij de veiligheidsregio en de brandweer.
De veiligheidsregio heeft te maken met alle verschillende onderdelen van crisisbeheersing.
Er zijn 25 veiligheidsregio's in Nederland. De gebieden van de politie en de rechtbank zijn even groot en hebben dezelfde grenzen.
Het werk van René van Santvoort gaat vooral over situaties waarin chaos ontstaat.
Enkele verschillen:
De een vindt de brandweer heel erg interessant en de ander is hier helemaal niet in geïnteresseerd. Dit kun je merken aan hoe uitgebreid iemand iets heeft opgeschreven over dit onderdeel van het gastcollege. Er is bij een iemand bijvoorbeeld heel diep ingegaan op de veiligheidsregio, terwijl de ander daar maar weinig van heeft opgeschreven. Hij heeft dan weer veel meer opgeschreven over de brandweer.
Wat spreekt mij aan en wat juist niet?
Ik vind de mix tussen praktische en theoretische denken erg interessant en lijkt me heel leuk om mezelf hier verder in te verdiepen.
Maak jouw eigen website met JouwWeb